LIVE TEXT | Război în Ucraina. Situaţia de pe frontul de est se află ''sub control'', afirmă un general ucrainean. Rușii încearcă să epuizeze apărarea aeriană a ucrainenilor

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Situaţia de pe frontul de est se află ''sub control'', afirmă un general ucrainean. Rușii încearcă să epuizeze apărarea aeriană a ucrainenilor

Este a 439-a zi de război la scară largă în Ucraina. Situaţia pe frontul de est din Ucraina este "tensionată, dar sub control", potrivit comandantului-şef responsabil de acest sector, Oleksandr Sîrski.

FOTO Profimedia

UPDATE 06:30 Rușii încearcă să epuizeze apărarea aeriană a ucrainenilor

Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud al Ucrainei, a afirmat, în cadrul unui interviu, că forțele armate ruse încearcă să epuizeze resursele apărării aeriene ucrainene.

„Ele testează și încearcă să epuizeze sistemul nostru de apărare aeriană. Ele încearcă să găsească o cale de a-l ocoli. Și, de asemenea, își extind tacticile, deoarece nu au un stoc stabil de mijloace cu care pot opera”, a declarat Natalia Humeniuk.

Rușii nu doar că testează apărarea aeriană a inamicului, ci și vrea să afle unde sunt amplasate sistemele de apărare aeriană”.

În ceea ce privește cea mai recentă evacuare a civililor din regiunea Zaporojie de către autoritățile ruse, Humeniuk a precizat că aceasta a fost „o mimare a responsabilității pentru locuitorii locali”.

„Ei încearcă să evacueze oamenii în locurile în care și-au stabilit propriile linii de apărare și unde își amplasează unitățile pentru a folosi civilii locali ca acoperire”, a susținut Humeniuk, relatează Hotnews .

UPDATE 02:00 Zahar Prilepin afirmă că nu se va lăsa intimidat, după ce a supravieţuit unui atac

Zahar Prilepin, scriitorul rus susţinător al atacul împotriva Ucrainei rănit sâmbătă în Rusia în explozia maşinii sale, în care a murit asistentul său, a afirmat duminica aceasta că nu se va lăsa intimidat, notează AFP.

"Le mulţumesc tuturor celor care s-au rugat, pentru că ar fi fost imposibil să supravieţuieşti unei astfel de explozii. Le spun demonilor, nu veţi intimida pe nimeni. Dumnezeu există. Vom învinge", a scris Prilepin pe Telegram.

El a adus un omagiu şoferului său Aleksandr Şubin, care a murit în explozie. "Dragul meu prieten, protectorul meu timp opt ani, a murit", a adăugat el.

UPDATE 00:00 Situaţia de pe frontul de est se află ''sub control'', afirmă un general ucrainean

Situaţia pe frontul de est din Ucraina este "tensionată, dar sub control", potrivit comandantului-şef responsabil de acest sector, Oleksandr Sîrski, citat duminică DPA.

După cum a anunţat conducerea militară duminică, Sîrski a prezentat în ajun un bilanţ al situaţiei operaţionale şi a discutat paşii următori cu comandanţii responsabili.

Accentul principal a fost pus pe apărarea oraşului Bahmut, epicentrul luptelor din Donbas (est) şi pe planul de "a provoca pagube maxime" unităţilor forţei de mercenari ruşi Wagner.

Potrivit evaluării generalului Sîrski, forţele ruse au sporit intensitatea focului cu armament greu în ultimele zile, au desfăşurat echipamente mai moderne şi şi-au regrupat trupele.

"Aceasta indică faptul că inamicul nu-şi schimbă planurile şi că face totul pentru a prelua controlul asupra Bahmut şi a-şi continua ofensiva", a afirmat comandantul Grupului de armate din estul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?